Welkom bij Enerchia!

Geen producten

Al onze producten zijn biologisch en SKAL gecertificeerd.

Het effekt van chia op de gezondheid komen door de omega 3 vetzuur ALA,vezels,magnesium, thiamine en ijzer.

Omega 3 vetzuren :

Het omega 3 vetzuur ALA draagt bij aan het behoud van normale cholesterolwaardes in het bloed bij een inname van 2 gram ALA per dag. Dat komt overeen met een inname van 15 gram chiazaad per dag.

Magnesium:

 

Het magnesium draagt bij aan een normale functie voor de spieren, aan het verminderen van vermoeidheid, aan een normaal energie leverend metabolisme, tot een normale eiwitsynthese, tot een normale psychologische functie, tot instandhouding van normale botten en speelt een rol in het celdelingsproces. 

Thiamine:

 

Het thiamine draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, aan een normale functie van het zenuwstelsel, aan een normale psychologische functie en draagt bij aan een normal e functie van het hart.

Ijzer:

Het ijzer draagt bij tot een normale cognitieve functie, tot een normaal energie leverend metabolisme, draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, is goed bij moeheid en vermoeidheid en draagt bij aan een normale functie van het immuunsysteem.

Vezels:

Chiazaad bevat veel vezels. 15 gram chiazaad bevat 5 gram vezels. De aanbevolen hoeveelheid vezels per dag is 30 tot 40 gram. Indien u niet de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit eet kan extra inname van chiazaad de vezel inname verhogen en bijdragen aan het behoud van een regelmatige stoelgang.